Aktualizované Filip Chudý Krimi

Rozruch v centre Považskej: Policajti hodiny prehľadávali budovu súdu

Rozruch v centre mesta spôsobila podľa polície výhražná správa. Tá odstavila okrem považskobystrického i budovy ďalších súdov na niekoľko hodín.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v centre Považskej: Policajti hodiny prehľadávali budovu súdu
Zdroj: TASR

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky oznámilo, že väčšina pracovísk okresných úradov v Považskej Bystrici, Novom Meste nad Váhom a Žiari nad Hronom nie je v týchto chvíľach dostupných verejnosti, informoval o tom tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra (KMV).

„Polícia tam vykonáva bezpečnostné prehliadky z dôvodu anonymného hlásenia o uložené bomby. Prehliadky potrvajú niekoľko hodín,“ prezradil tlačový odbor KMV.

Ako ďalej uviedol, v Považskej Bystrici však stále poskytuje služby odbor katastra a v Žiari nad Hronom odbor katastra a odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií – tieto pracoviská sídlia na iných adresách ako centrály úradov a ich klientske centrá. Ministerstvo vnútra sa za spôsobenú situáciu ospravedlňuje.

Činnosť slovenských súdov v pondelok prerušila ďalšia výhražná správa. Evakuované museli byť tentoraz zrejme všetky okresné súdy po celom Slovensku, ako aj niektoré krajské súdy.

Prehliadky budov súdov sa uskutočnili v súvislosti s preverovaním oznámenia prijatého v Košiciach. To sa týkalo umiestnenia bomby na nešpecifikovanom okresnom súde. Prijatie takejto výhražnej správy potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Slovenské súdy čelia anonymným bombovým vyhrážkam často. Naposledy sa tak stalo minulý týždeň, kedy boli prijaté až dve bombové hrozby. V stredu 5. apríla preverovala polícia hrozbu na nešpecifikovanom krajskom súde. Oznámenie prijal Krajský súd v Banskej Bystrici. V pondelok 3. apríla prehľadala polícia v Košiciach pre anonymný telefonát budovu krajského a troch okresných súdov.

Článok bol aktualizovaný o posledné tri odseky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dušan (50), pozbavený svojprávnosti, odišiel pred pár dňami z domu: Hľadajú ho aj naši policajti!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM