Filip Chudý Hádzaná

Bronzový mečbal pre Považskobystričanov: Premeniť ho chcú s fanúšikmi! FOTO

Hádzanári Považskej Bystrice sú jeden krok od medailového cieľa. Zvládnuť ho chcú už pri prvej príležitosti aj s podporou z tribún.

Ilustračný obrázok k článku Bronzový mečbal pre Považskobystričanov: Premeniť ho chcú s fanúšikmi! FOTO
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Opäť o dva góly pre domácich, takto sa zatiaľ vyvíja séria o tretie miesto Slovnaft handball extraligy. Dôležité je to, že dvakrát boli domácimi hádzanári MŠK Považská Bystrica, ktorí tak vedú nad HKM Šaľa 2:1 na zápasy (30:28, 23:25, 26:24). Bronzový mečbal sme získali podľa nášho brankára Radka Motlíka v sobotu vďaka tomu, že hoci sme v prvom polčase prehrávali o tri góly, ešte do prestávky sme dokázali vyrovnať. To bol podľa neho rozhodujúci faktor našej výhry.

„Ani tretiemu duelu tejto série nič nechýbalo. Bolo tam nasadenie, tvrdosť, dramatickosť, pričom ma teší, že sme to zvládli s víťazným koncom. Teraz nám našťastie neušiel úvod, čo sa nám stalo v prvých dvoch stretnutiach. Otáčanie skóre totiž stojí veľa síl. Navyše po zmene strán sme stále boli o krok vpredu, vďaka čomu sa nám dýchalo ľahšie,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Aj podľa Motlíka to bol opäť veľmi ťažký zápas, Šaľa má totiž kvalitné mužstvo. „Všetci sme dreli v obrane aj v útoku a vybojovali toto víťazstvo. Najbližšie nás čaká to isté, bude sa to ťahať o každý gól,“ uviedol náš brankár, ktorý bol v minulých týždňoch hrozne sklamaný z niektorých divákov, ale sobotnú atmosféru pochválil. „Ak by sa hral u nás náhodou ešte jeden zápas, verím, že pri rozlúčke ich príde ešte viac. No my pôjdeme do Šale s úmyslom vyhrať, aj keď rešpektujeme jej silu,“ doplnil.

Po semifinálovom sklamaní totiž niektorí diváci čiastočne zanevreli na náš tím, no hráči dali zlepšenými výkonmi nový impulz, ktorý vrátil značnú časť fanúšikov na tribúny. „Je pozitívne, že športová hala sa o niečo viac zaplnila. Chalanom to pomohlo, pričom sa fanúšikom aj odvďačili bojovným výkonom,“ konštatoval Straka. Prajná atmosféra bola už na druhom zápase série v Šali, preto klub opäť organizuje autobusový výjazd pre fanúšikov, pričom aj hradí náklady. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na facebookovej stránke klubu. Odchod autobusu bude spred športovej haly v stredu 16. mája o 16:30, zápas začína o 19:00.

V ňom nastúpi už aj Boris Saitz, ktorého materský klub Martin v sobotu kvôli kolízii termínov neuvoľnil. Tým sa zvýši variabilita pri striedaniach. V ostatnom zápase totiž hrala prakticky len základná zostava, no za to veľmi dobre. „Základom v play-off je agresivita, treba dať do toho všetko. Rozhodnúť môže totiž každý moment. Je to boj, zvlášť v tejto sérii,“ vyjadril sa pred stredajším duelom náš tréner, ktorý si praje, aby bol v tejto sezóne posledný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská Bystrica krok od bronzu: Zábery z boja o tretie miesto
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM