Filip Chudý Iné športy

Brankár hokejbalových majstrov Považskej Bystrice: O víťazstve rozhodlo to, že sme ako rodina

Je rozhodnuté! Považskobystrická hokejbalová liga už pozná svojho víťaza. Finálová séria sa natiahla na maximálny počet zápasov. Ako sa rodil úspech? Vyspovedali sme brankára staronového majstra!

Ilustračný obrázok k článku Brankár hokejbalových majstrov Považskej Bystrice: O víťazstve rozhodlo to, že sme ako rodina
Zdroj: Peter Buliš

Počas víkendu vyvrcholila Považskobystrická hokejbalová liga (PBHbL) seniorov. Tento ročník sa skončil v najneskoršom možnom termíne, keď sa o víťazovi mestskej ligy sa rozhodovalo až v piatom zápase finále play-off. Titul obhájil Sportsbar, keď otočil finálovú sériu proti Milochovu MB z 1:2 na zápasy a v rozhodujúcom zápase zvíťazil v pomere 5:2. Víťazstvo Sportsbaru je zaslúžené, veď vyhral aj základnú časť, ktorá má väčšinou vždy väčšiu výpovednú hodnotu o kvalite tímov ako play-off, keďže vo vyraďovacej časti rozhoduje aktuálna forma.

Hoci oproti minulým rokom bolo v PBHbL málo tímov, len sedem, play-off už malo veľmi dobrú úroveň. „Občas to bolo nervózne a zápasy boli naozaj vyhrotené,“ povedal nám brankár víťazného tému Peter Buliš. V základnej časti prehral Sportsbar len dvakrát, zhodou okolností v oboch prípadoch proti Milochovu MB. Ale prehry zo základnej časti mu vrátil v tom najlepšom čase.

„O našom víťazstve rozhodlo myslím to, že hráme už spolu dlhšiu dobu. Sme akoby taká rodina. A mali sme tiež väčšieho tímového ducha ako Milochov. Ale finálové zápasy boli veľmi vyrovnané a na slušnej hernej úrovni, vzhľadom na mestskú ligu,“ vyslovil sa Peter Buliš (20), najlepší brankár základnej časti.

Sportsbar je pravidelným účastníkom finále v ostatných 15 rokoch. Celkovo vyhral mestskú hokejbalovú ligu už deväťkrát, aktuálne štyrikrát za sebou. O všetky ostatné štyri tituly sa pričinil aj brankár Peter Buliš, ktorý pomohol tímu aj v tohtoročnom finále. „Musel som podržať mužstvo v rozhodujúcich chvíľach. Boli to zápasy o dvoch – troch góloch. My sme mali v tomto smere viac šťastia, čo rozhodlo,“ dodal mladý brankár, ktorý chytáva aj za HBK PROTEF Považská Bystrica v slovenskej hokejbalovej extralige a za hokejistov HK 95 v prvej hokejovej lige.

Po sezóne sa vyhodnocovali aj individuálne ocenenia. Najlepším brankárom ligy sa stal Ľubomír Čuntala (Milochov MB), obrancom Michal Bušovský (Rozkvet Matušík), no a najlepším hráčom a zároveň aj strelcom Karol Šamaj (Sportsbar).

Káder hokejbalistov Sportsbaru v majstrovskej sezóne 2015/16

Brankári: Peter Buliš, Patrik Martišek
Obrancovia: Jozef Hulák, Peter Kudlej, Pavol Tarabík, Ivan Švantner, Peter Jankoviech, Peter Pavlík, Jaroslav Macháč, Dušan Stráňovský, Ľudovít Švirec, Juraj Martinka, František Koleno
Útočníci: Pavol Ciesar, Marián Hrenák, Ľubomír Strhák, Patrik Ligas, Matej Ligas, Lukáš Balušík, Lukáš Bednár, Ján Koleno, Ján Zlocha, Karol Šamaj, Peter Bielik, Marián Mišovec, Jaroslav Pavlus

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystričan Ľubomír Ďuriš najlepším hádzanárom roka: Toto sú jeho pocity! FOTO

Tréner považskobystrických basketbalistov smerom k hráčom: Profesionál nemôže žiť ako priemerný tínedžer

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM