Filip Chudý Hádzaná

Bod, ktorý môže mať cenu zlata: V Považskej to bude bez matematiky! VIDEO a FOTO

V šlágri extraligového programu remizovala Považská Bystrica s favorizovaným Prešovom. Ako to videli aktéri stretnutia?

Ilustračný obrázok k článku Bod, ktorý môže mať cenu zlata: V Považskej to bude bez matematiky! VIDEO a FOTO
21
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Počas tohto týždňa urobili hádzanári MŠK Považská Bystrica zrejme rozhodujúci útok na druhé miesto. V utorok totiž prehrali tretie Topoľčany doma s Prešovom 15:23, v stredu štvrtá Šaľa ratovala v závere len bod proti ŠKP Bratislava (26:26), no a vo štvrtok sme získali doma proti Prešovu cenný bod za remízu 27:27. Štyri zápasy pred koncom nadstavbovej časti (Šaľa hrá už len trikrát), tak máme na druhom mieste pred Topoľčanmi a Šaľou štvorbodový náskok. O výhodu domáceho prostredia v semifinále play-off nás tak môže pripraviť už len kombinácia prekvapujúcich výsledkov. Ale tréner MŠK Václav Straka špekulovať nechce.

„My musíme ísť zodpovedne od zápasu k zápasu a nekalkulovať, teraz ideme do Bratislavy, čo bude pre nás rovnako dôležité stretnutie ako s Prešovom. My zadarmo nič nedostaneme, ale určite nemyslíme ani na to, že by sme niekde mohli vo zvyšku sezóny prehrať. Preto žiadnu kalkulačku a matematiku používať nebudeme,“ povedal.

Straka duel proti Prešovu označil za korektný a vyrovnaný, ktorý sa musel páčiť. „Remíza je spravodlivá. A hoci pri lepšom zvládnutí niektorého detailu sme mohli aj vyhrať, nebuďme neskromní, proti Prešovu totiž musíme hrať nadpriemerne, čo ma uspokojilo bez ohľadu na výsledok. Chalani výborne bránili a ich prístup ma tiež potešil. Prešov je už kompletný, hoci má svoje problémy. Bod s ním je cenný, uvidíme, ako nám to pomôže v tabuľke,“ konštatoval Straka, ktorého teší aj zlepšujúca sa forma tímu: „Hneď je vidieť, že naše zdravotné problémy trochu pominuli. Bol by som len rád, ak by na rozhodujúcu fázu sezóny naša forma išla ešte nahor.“

V dobrej fazóne sa v ostatných týždňoch nachádza aj Peter Jurák, ktorý si už akoby na ľavé krídlo zvykol a okrem dobrej obrany začína byť mimoriadne platný aj v ofenzíve. „Bol to ťažký duel s kvalitným súperom. Dôležité bolo, že nám súper neušiel a stále sme sa držali. Mali sme veľmi dobrú obranu a pomohli aj brankári. Dodržali sme taktiku, keď sme zatvorili stred a nechali strieľať krídla. Náš problém je občas v koncovke, ale teraz sme mali dobrú úspešnosť streľby. Tento výsledok je pre nás dobrý odraz pred play-off,“ vyjadril sa autor piatich gólov.

Jurák neobišiel ani fanúšikov, ktorí vzhľadom na netradičný termín veľmi pekne zaplnili športovú halu. „Fanúšikovia nám robia radosť, výrazne nám pomáhajú, čo sa ukázalo aj v Hlohovci. Ďakujeme im, pričom verím, že minimálne takto, ak nie dokonca ešte lepšie, nás budú povzbudzovať aj naďalej,“ uviedol.

Tribúny mohli explodovať nadšením aj v poslednej sekunde zápasu víťazným gólom, ale strela Ivana Bystrického skončila na brvne. Situáciu si môžete pozrieť na videu. „Bol to veľmi kvalitný zápas, pričom bod z neho sa môže ukázať na konci sezóny ako zlatý. Mne po príchode na ihrisko prvé dve veci nevyšli, čo ma trochu znervóznilo, ale potom som sa našťastie chytil. Hneď po stretnutí som mal zmiešané pocity, lebo na jednej strane bola radosť z bodu, no trochu ma mrzí, že moja posledná strela skončila na brvne,“ hovorí Bystrický, ktorý naskočil do hry v záverečnej štvrťhodine a strelil tri góly.

Dráma v považskobystrickej športovej hale: Bystrického strela v závere do brvna
1
Galéria

Hosťujúci tréner Slavko Goluža ocenil bojovnosť domácich a tiež ich trpezlivú hru. „Nám nevyšiel úvod, keď sme nezískali potrebný náskok a tiež sme urobili veľa chýb. V nabitom programe nemáme čas trénovať, čo je na našej hre a zápasoch vidieť. Striedame dobré veci s katastrofálnymi, ale tým nechcem znížiť výkon Považskobystri­čanov, pretože tí s nami uhrali zaslúžený výsledok,“ dodal známy Chorvát na lavičke Prešova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Cenná remíza Považskej s favoritom: Zábery zo zápasu proti Prešovu
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM