Basketbal

Basketbalisti Obchodnej akadémie siahali na medailu: V bojoch o cenné kovy mali veľkú smolu

Ďalší športový úspech sa podaril Obchodnej akadémii v Považskej Bystrici. Tentoraz sa v dobrom svetle ukázali mladí basketbalisti z tejto školy, hoci ich v závere turnaja postihla smola.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti Obchodnej akadémie siahali na medailu: V bojoch o cenné kovy mali veľkú smolu
Zdroj: Andrej Péli

Do záverečných bojov na Majstrovstvách Slovenska stredných škôl v basketbale žiakov sa Obchodná akadémia (OA) v Považskej Bystrici prebojovala cez obvodné a krajské kolá. Celoštátne kolo hostili Košice a zúčastnili sa ho najlepšie mužstvá z jednotlivých krajov.

Podľa slov trénera považskobystrických basketbalistov Andreja Péliho malo podujatie po športovej stránke mimoriadne slušnú úroveň, keďže sa ho zúčastnili prevažne hráči, ktorí v klubovej sezóne už majú za sebou náročnú juniorskú súťaž, respektíve ich ešte len čaká vyvrcholenie v kadetskom ročníku. „Organizačná stránka podujatia spĺňala kritéria slovenského štandardu. To znamená, že nesklamala, ale ani zďaleka nenadchla. Mládežnícky šport so školstvom si zaslúži oveľa hlbšie prepojenie. Celý tento problém však treba začať riešiť od najvyšších kruhov,“ povedal Andrej Péli.

Do bojov v skupine vstúpili naši mladí basketbalisti sľubne, keď hladko zdolali (54:24) bratislavské gymnázium na Einsteinovej ulici. Následne nestačili na popradské gymnázium (35:49), ktoré už malo na konte prehru s levickými gymnazistami. „Ak sme chceli pomýšľať na postup, potrebovali sme silné Levice zdolať vyšším bodovým rozdielom. To sa nám aj podarilo (61:37) a na základe skóre sme postupovali do ďalších bojov z prvého miesta,“ vyjadril sa Andrej Péli.

Dve tesné prehry OA stáli medailu

V semifinále na našich chlapcov čakalo žilinské gymnázium. „Zápas sme mali dobre rozbehnutý, no zbytočne sme znervózneli a v samom závere sa od nás odklonila šťastena, keď sme prehrali o jediný bod. V súboji o bronz so spišskonovoveskými gymnazistami nám absolútne nevyšiel prvý polčas a hoci sme do druhej polovice dali všetko, na obrat v zápase to nestačilo. Pripísali sme si tak ďalšiu smolnú prehru, tentokrát o dva body,“ konštatoval tréner našich basketbalistov.

„Napriek tomu, že štvrtá priečka bola pre nás obrovským sklamaním, určite sa nemáme za čo hanbiť. Náročný klubový program nás na tomto turnaji dobehol v plnej miere. Až trojica hráčov základnej zostavy nastupovala od začiatku podujatia so sebazaprením. Z individualít pútal pozornosť najmä Jakub Drbul, ktorý pre narazenú ruku odohral všetky stretnutia výlučne jednoruč. Zastavilo ho až nešťastné zranenie členka v semifinálovom dueli. Každý jeden hráč si ale zaslúži pochvalu a uznanie,“ zhodnotil Andrej Péli.

Káder OA na záverečnom turnaji Majstrovstiev Slovenska stredných škôl:

Erik Beluch (pivot/krídlo), Adam Brigant (pivot), Jakub Drbul (rozohrávač), Martin Hrebičík (pivot/krídlo), Tomáš Lovíšek (krídlo), Kristián Mahdoň (rozohrávač), Filip Majtán (rozohrávač), Branislav Mátych (pivot), Erik Michalík (pivot), Filip Otradovec (krídlo) a Kristián Sádecký (krídlo).

Môže vás zaujímať:

Volejbalistky Obchodnej akadémie kúsok od medaily: Porazili aj družstvo s hviezdou ženskej extraligy, FOTO

Mladí basketbalisti z Považskej Bystrice s krásnym úspechom: Takto ho videl kapitán tímu Martin (18)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM