Filip Chudý Kultúra

Apríl v Považskej Bystrici: 10 najpútavejších akcií mesiaca

Počas víkendu začal nový mesiac, ktorý so sebou prináša veľa zaujímavých podujatí. Čo sa v našom meste bude v apríli odohrávať?

Ilustračný obrázok k článku Apríl v Považskej Bystrici: 10 najpútavejších akcií mesiaca
Zdroj: TASR

Tublatanka – Tour 33 rockov

7. apríla o 19:00, športová hala

Legendárna rocková skupina Tublatanka po veľmi úspešnej jesennej časti pokračuje v koncertnom turné, na ktorom oslávi ,,33 rockov" na hudobnej scéne. Fanúšikom zahrá koncerty plné energie, ktoré bude prierezom toho najlepšieho z celej 33-ročnej tvorby všetkých CD albumov. Odznejú všetky hity, no i skladby, ktoré Tublatanka nikdy naživo nehrala.

Zo salaša do mesta

8. apríla o 10:00, pred mestským úradom

Už 8. ročník obľúbeného podujatia v centre mesta, počas ktorého môžete vidieť sa pásť pred mestským úradom ovce a kozy, alebo si tiež môžete pochutnať na dobrotách, ktoré ovčiari ponúknu.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

8. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čaká pred play-off v nadstavbovej časti Extraligy už len jeden domáci zápas, ale za to veľmi atraktívny, keď k nám pricestuje líder z Prešova, ktorému sme uštedrili doteraz jedinú ligovú prehru v sezóne. Zopakujeme to?

Jilemnického jarná 25-ka

9. apríla, ZŠ Považská Teplá

Od ZŠ pri Považskej Teplej bude v nedeľu od 7:00 do 10:00 štart tradičnej turistickej akcie. Podujatie je zaradené aj do kalendára IVV (Internationaler Volkssportverband) Medzinárodnej organizácie pre ľudový šport. Od 11:00 je pripravený kultúrny program.

Rýchlo a zbesilo 8

15. apríla o 18:30, kino Mier

Dominic Toretto opäť exceluje. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmi, alebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria. Rýchlo a zbesilo 8 rozhodne nepôjde na neutrál!

7&7 tour

20. apríla o 18:00, kino Mier

Hudobná skupina AYA a významný slovenský spisovateľ Jozef Banáš spájajú opäť svoje sily a po absolvovaní úspešného jesenného 7&7 tour 2016 pokračujú. Každý program je jedinečný aj tým, že ho obohacuje špeciálny hosť, ktorý pochádza alebo je spätý z daným mestom či regiónom. Tentokrát to bude slovenská pesničkárka Mirka Miškechová.

Cuky Luky Film

21. a 28. apríla o 18:30, kino Mier

Táto slovenská komédia rozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré ich navždy zmení. Cuky je neuznaná video blogerka s túžbou po sláve, Luky zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci – lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy Cuky?

Záhorácka paráda

23. apríla o 17:00, kino Mier

V našom meste bude aj hudobno-zábavný program s Duom Jamaha a hosťom programu bude Black Band.

AcaPeople

29. apríla o 17:00, kino Mier

Koncert vokálnej skupiny AcaPeople z Považskej Bystrice, ktorá sa snaží šíriť a capella štýl medzi širšou verejnosťou a ukázať tak jeho krásy. Tvoria ju žiaci a absolventi ZUŠ v Považskej Bystrici. Piesne spievajú bez pomoci hudobných nástrojov, každý zvuk vytvárajú svojimi hlasivkami.

The Circle

29. apríla o 19:00, kino Mier

Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorôb. Neobmedzené možnosti. V úchvatnej a najväčšej high-tech spoločnosti The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc doslova zmeniť svet. Americký sci-fi triler s Tomom Hanksom a Emmou Watsonovou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rušný týždeň v Považskej Bystrici a okolí: 5 najklikanejších správ v jednom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM