Filip Chudý Krimi

Ako vznikol veľký požiar v Považskej Bystrici? Prvé INFO z vyšetrovania

Jednou z top udalostí tohto roka v našom meste bol veľký požiar na SNP. Už vieme, aká bola príčina vzniku požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Ako vznikol veľký požiar v Považskej Bystrici? Prvé INFO z vyšetrovania
Zdroj: Lukáš Bielik

V utorok 10. apríla večer sa odohral v Považskej Bystrici veľký požiar budovy bývalej základnej školy a bývalého Molimatu na sídlisku SNP. Ako vtedy informovala považskobystrická hovorkyňa Iveta Kováčiková, zhorená budova nie je v majetku mesta, pričom majiteľ objektu bol neznámy, no pozemok patrí cirkvi.

Minulý týždeň sme nášmu mestu adresovali nové otázky, keď nás zaujímalo, či už je známy majiteľ budovy a ako sa bude postupovať s odstraňovaním odpadu po požiari. „O ďalšom postupe a spôsobe odstránenia odpadu, ktorý vznikol pri požiari rozhodne Okresný úrad Trenčín, odbor starostlivosti o životné prostredie,“ prezradila Kováčiková. Preto sme kontaktovali daný odbor, odpoveď na otázky nám ale zatiaľ neprišla. Nové informácie sme dostali od polície a hasičov.

„Preveroval som aktuálny stav zisťovania príčiny vzniku požiaru, s tým že odborný posudok zatiaľ ešte nie je dokončený. Dokumentácia o požiari by mala byť tento týždeň uzavretá. Každopádne, podľa výsledkov vyšetrovania, bude podľa vyjadrenia zisťovateľa príčiny vzniku požiaru v posudku uvedené, že príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie,“ informoval nás tento týždeň hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička nám ešte minulý týždeň prezradil, že daný požiar je v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania a čakajú na znalecké posudky. „Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia,“ doplnil krajský policajný hovorca.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM