Filip Chudý Kultúra

Ako stráviť voľné chvíle? Víkendové tipy pre Považskobystričanov

Najbližšie víkendové dni so sebou prinášajú do nášho mesta viacero zaujímavých akcií, na ktorých môžete zahnať nudu. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť voľné chvíle? Víkendové tipy pre Považskobystričanov
Zdroj: TASR

Camille Labas

17. marca o 16:00, Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila vo svojej budove na Štúrovej ulici autorskú besedu so slovenskou autorkou žijúcou v Rakúsku Camille Labas. Je to autorka kníh Miesto v tráve, Autostopom s tromi deťmi, Sila statočného života: Irenkina mladosť v Bardejove a Pevnosť Narikala: Gruzínsko v dobách antiky a raného kresťanstva.

Aj dvaja sú rodina

17. marca o 18:30, kino Mier

Vtipný a nonšalantný Samuel si užíva bezstarostný život na francúzskej Riviére. Jedného dňa ho však navštívi víkendový flirt Kristin a oznámi mu, že dieťa, ktoré drží v náručí – je jeho. Odovzdá mu dievčatko a utečie. Samuel vyráža s malou Glóriou do Londýna, kde Kristin márne hľadá. Pozrite si francúzsku komédiu.

Balerína

18. marca o 16:00, kino Mier

Mladá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža. Francúzsky animovaný film určený pre deti.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

18. marca o 18:00, športová hala

Považskobystričania bojujú v nadstavbovej časti Extraligy o čo najlepšie umiestnenie, pričom v sobotu ich čaká z tohto pohľadu veľmi dôležitý duel s Novými Zámkami.

Miesto pri mori

18. marca o 18:30, kino Mier

Osamelý bostonský údržbár Lee Chandler po smrti svojho staršieho brata Joea s prekvapením zisťuje, že sa stal poručníkom svojho šestnásťročného synovca Patricka. Plný obáv sa tak vracia do mestečka Manchester-by-the-Sea, v ktorom vyrastal. Tam je nútený sa vyrovnať so svojou minulosťou, ktorá ho odlúčila ako od exmanželky Randi, tak od komunity, v ktorej vyrastal. Americká dráma.

FS Dúbravček: Prelecel sokol

19. marca o 16:00, kino Mier

Program Folklórneho súboru Dúbravček z Plevníka-Drienového pri príležitosti osláv 5. výročia založenia. Hosťami programu budú Mužáci MORAVIA.

Únos

19. marca o 19:00, kino Mier

Dozvedieť sa pravdu, znamená navždy stratiť ilúzie. Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendi, aj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Pozrite si slovenský triler.

Našimi objektívmi

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií členov občianskeho združenia Fotoklub Považie, ktorá potrvá do 17. apríla. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Výtvarné spektrum

Kino Mier

V priestoroch kina Mier si tiež môžete pozrieť výstava regionálnej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby, ktorá potrvá do 26.marca. Časy sú rovnaké, ako pri výstave Našimi objektívmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Jarné čistenie Považskej: KOMPLETNÝ ROZPIS rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM