Filip Chudý Rôzne

Ako sa zbaviť vianočného stromčeka v Považskej? Pripravená takáto možnosť

Jedným z tradičných povianočných problémov je zbavenie sa živého vianočného stromčeka. Aký systém v Považskej Bystrici na to pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Ako sa zbaviť vianočného stromčeka v Považskej? Pripravená takáto možnosť
Zdroj: TASR

Vianoce sa skončili a ľudia sa postupne začínajú zbavovať vianočných stromčekov. V Považskej Bystrici bude ich zber zabezpečovať spoločnosť Megawaste Slovakia, ktorá sa stará o odpad v našom meste. „Zber sa bude vykonávať každý pondelok v termíne od 8. januára až do 28. februára 2018,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

„Chceme požiadať obyvateľov nášho mesta, aby stromčeky, ktoré musia byť kompletne zbavené ozdôb, vykladali na viditeľné miesto k nádobám na komunálny odpad, a to najskôr v nedeľu ráno, aby nedochádzalo k nadmernému znečisťovaniu týchto priestorov,“ povedala považskobystrická hovorkyňa.

Ako ďalej prezradila, tieto stromčeky sa budú sústreďovať v areáli spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, kde budú následne zoštiepkované. Takto získaný materiál sa podľa jej slov ekologicky využije ako palivo alebo hnojivo.

V prípade, že občania mesta spomínaný termín nestihnú, použitý vianočný stromček môžu odviezť na zberný dvor v lokalite Zámostie alebo môžu využiť aj zberné miesta v Orlovom, na Dedovci, v Milochove a v Považskej Teplej. Informácie o prevádzkových hodinách zberného dvora a zberných miest sú dostupné na internetovej stránke nášho mesta. „V prípade potreby bližších informácií môžu občania kontaktovať pracovníkov mestského úradu na telefónnom čísle 43 05 324 alebo pracovníkov spoločnosti Megawaste Slovakia na telefónnom čísle 43 21 007,“ doplnila Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bývalá vojenská správa v Považskej: Čo v budove môže byť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM