Filip Chudý Kultúra

Ako prežiť blížiaci sa víkend? Vyberte si z akcií v Považskej a okolí

Počas najbližšieho víkendu sa začne nový mesiac, preto ho v našom meste a okolí privítajme zábavou. Kam sa môžeme vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Ako prežiť blížiaci sa víkend? Vyberte si z akcií v Považskej a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Horomil fest 2017

28. – 30. septembra, kino Mier

Už 9. ročník tohto popredného slovenského festivalu hôr a cestovania privíta Považská Bystrica. V kine Mier je pripravený bohatý program, ktorý vo štvrtok začne o 18:00 a vo zvyšné dni o 16:00, pričom zakaždým končí vo večerných hodinách.

Hokej: Považská Bystrica – Prešov

29. septembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti zatiaľ stále čakajú na prvé body v sezóne. V domácom prostredí zatiaľ utrpeli dve tesné prehry, pričom proti Prešovu to budú chcieť zmeniť. Vrátia východniarom vyradenie v minulom play-off?

Hokejbal: Považská Bystrica – Kežmarok

30. septembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Pôvodne sa tento súboj mal hrať na súperovej pôde, ale prišlo k zmene. Považskobystričania tak budú môcť v domácom prostredí aspoň čiastočne vrátiť súperovi vyradenie z ostatného play-off.

Hádzaná: Považská Bystrica – Malacky

30. septembra o 18:00, športová hala

V druhom domácom zápase v novej hádzanárskej sezóne budú Považskobystričania favoritom, ale Malacky nemôžu podceniť, keďže tie naznačili zlepšenie oproti minulosti. Zvládnu domáci dvojbodovú úlohu?

School od twerk

1. októbra o 11:00, Havana club

Ak chcete vedieť, ako tancovať so svojím zadkom, potom vám to ukážu už aj v Považskej Bystrici.

Obecné hody v Záskalí

1. októbra o 13:00, ihrisko v Záskalí

V Záskalí prebehnú obecné hody. Voľná zábava s ľudovou hudbou vypukne o 13:00. Vystúpia skupiny Rajtar, Manínec, Teplanský Poniklec. Bude aj maľovanie na tvár, či pre deti aj nafukovací hrad, ak bude pekné počasie. Bude aj tombola a občerstvenie. Hrať sa bude aj nohejbalový turnaj.

Nôty v dreve ukryté

1. októbra o 14:00, Kúpele Nimnica

Už od 10:00 prebehne prezentácia tradičných pastierskych hudobných nástrojov. No stretnutie priateľov folklóru, inštrumentalistov a výrobcov tradičných ľudových hudobných nástrojov pod názvom Nôty v dreve ukryté sa rozbehne naplno o 14:00, keď vystúpi viacero umelcov.

Jesenná cyklojazda: Vidieť znova neviditeľné

1. októbra o 15:00, štart pri ABŠO

Kadiaľ viedla hlavná tepna starej Bystrice, ktorá rodinná vila sa v našom meste preslávila výrobou bryndze a kde sa nachádzal monumentálny pamätník Štefánika? Odpovede na tieto otázky prinesie poznávacia cyklojazda Považskou Bystricou, počas ktorej sa navštívi aj industriálny areál Považských strojární, ako aj centrum kultúrneho diania v Strojárenskej štvrti. Podujatie organizuje CoolTajneR.

LEGO® Ninjago film

1. októbra o 16:00, kino Mier

Je tu ďalšie veľkolepé dobrodružstvo s obľúbenými LEGO postavičkami! Tentoraz sa ocitáme v meste Ninjago City, ktoré ohrozujú temné sily. Zachrániť ho môže iba mladý Loyd, alias Zelený nindža, spolu so svojimi kamarátmi, tajnými nindža bojovníkmi. Animovaný film.

Kingsman: Zlatý kruh

1. októbra o 18:30, kino Mier

S tajnými agentmi ešte tajnejšej organizácie Kingsman sme sa rozlúčili v dosť rozpačitej situácii. Síce na poslednú chvíľu zachránili svet s väčšinou jeho obyvateľov, ale sami na tom neboli práve najlepšie. Americká akčná komédia.

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá do 31. októbra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 a počas víkendu v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

ROZPIS jesenného čistenia v Považskej: Neprepásnite kontajner na svojej ulici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM