Aktualizované Filip Chudý Krimi

Akcia našich policajtov: Mira (33) obvineného z lúpeže chytili na známom mieste!

Vďaka policajtom z Považskej sa ukončilo pátranie po hľadanom Miroslavovi, ktorý mal v neďalekom meste napadnúť mladú krupiérku. Kde ho našli?

Ilustračný obrázok k článku Akcia našich policajtov: Mira (33) obvineného z lúpeže chytili na známom mieste!
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová, policajti z Prievidze odvolávajú pátranie po hľadanom 33-ročnom Miroslavovi Schmidtovi z Handlovej. „Hľadaného Miroslava predviedla hliadka Obvodného oddelenia z Považskej Bystrice, ktorá ho kontrolovala v nedeľu večer na železničnej stanici v Považskej Bystrici,“ povedala policajná hovorkyňa.

Tá 9. júna o prípade informovala, že vyšetrovateľ obvinil menovaného zo zločinu lúpeže, ktorej sa dopustil 6. júna po 5:00 v herni na Moyzesovej ulici v Prievidzi , kde fyzicky a hrubo napadol 29-ročnú krupiérku a odcudzil jej finančnú hotovosť a mobilné telefóny.

„Keď ostal s 29-ročnou krupiérkou v herni sám, mal k nej pristúpiť so slovami, že ,sorry dievča, dneska to vyšlo na tebaʽ a udrel ju do tváre pod spodnú čeľusť. Po údere mladá žena spadla na zem a udrela si hlavu. Zo strachu mu na jeho žiadosť otvorila bar, v ktorom bola príručná pokladnička. Páchateľ následne vybral peniaze z dvoch peňaženiek a aj z príručnej pokladničky. Po tomto odtiahol vystrašenú zamestnankyňu na WC, kde ju zamkol. Mladá žena duchaprítomne stihla nenápadne stlačiť tlačidlo alarmu,“ opísala Antalová.

Tá ďalej uviedla, že prievidzskí kriminalisti v krátkom čase lúpež objasnili. „Miroslav nie je pre políciu neznámou osobou. Bol viackrát súdne trestaný a okrem iného aj za lúpež so zbraňou,“ doplnila policajná hovorkyňa s tým, že za tento skutok obvinenému hrozí niekoľkoročné väzenie v trvaní od sedem až do dvanásť rokov.

„V nedeľu 18. júna asi o 20:00 polícia obdržala informáciu, že hľadaný Miroslav sa nachádza vo vlaku smerujúcom od Žiliny do Považskej Bystrice. Toto oznámenie šli policajti okamžite preveriť. Policajti dostali popis, čo má muž na sebe a ako vyzerá. Miroslav však medzičasom vystúpil druhou stranou vlaku a nie na peróne. Policajti prezreli okolie stanice v Považskej Bystrici a na stavenisku spozorovali podozrivého muža. Prišli k nemu a vyzvali ho, aby preukázal svoju totožnosť. Po tom, ako hliadke PZ nedokázal hodnoverne preukázať svoju totožnosť bol predvedený na Obvodné oddelenie PZ v Považskej bystrici,“ informovala Antalová s tým, že lustráciou policajti zistili, že sa jedná o osobu, po ktorej je vyhlásené pátranie. Polícia ďakuje občanom za pomoc pri vypátraní tohto muža.

(článok je aktualizovaný o posledný odsek a vyjadrenie polície k zadržaniu)

V Považskej chytili hľadaného Miroslava (33): Zábery z herne
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zločin na mieste, ktoré poznajú všetci Považskobystri­čania: Páchateľovi hrozí 8 rokov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM