Filip Chudý Kultúra

10 podujatí v Považskej Bystrici a okolí: Čo ponúka tento jarný týždeň?

Aj počas tohto týždňa si môžete užívať začiatok jari. Na ktorých miestach sa dá počas neho v našom meste zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku 10 podujatí v Považskej Bystrici a okolí: Čo ponúka tento jarný týždeň?
Zdroj: Dnes24.sk

Život

7. apríla o 18:30, kino Mier

Film rozpráva príbeh šiestich členov posádky vesmírnej stanice, ktorí sú svedkami zlomovej udalosti v dejinách ľudstva: objavenie mimozemského života. Keď sa však nevinná biologická vzorka začne správať inteligentnejšie, než by ktokoľvek čakal, životy posádky aj ľudí na Zemi sú v ohrození…

Tublatanka – Tour 33 rockov

7. apríla o 19:00, športová hala

Legendárna rocková skupina Tublatanka po veľmi úspešnej jesennej časti pokračuje v koncertnom turné, na ktorom oslávi ,,33 rockov" na hudobnej scéne. Fanúšikom zahrá koncerty plné energie, ktoré bude prierezom toho najlepšieho z celej 33-ročnej tvorby všetkých CD albumov. Odznejú všetky hity, no i skladby, ktoré Tublatanka nikdy naživo nehrala.

Zo salaša do mesta

8. apríla o 10:00, pred mestských úradom

Už 8. ročník obľúbeného podujatia v centre mesta, počas ktorého môžete vidieť sa pásť pred mestským úradom ovce a kozy, alebo si tiež môžete pochutnať na dobrotách, ktoré ovčiari ponúknu.

Basketbal: zápasy Považskej Bystrice

8. a 9. apríla, telocvičňa ZŠ Rozkvet

V posledných dvoch zápasoch sezóny privítajú naši basketbalisti najprv v sobotu o 16:00 Kežmarok a v nedeľu o 10:30 Žiar nad Hronom. Dokážu udržať šieste miesto?

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

8. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čaká pred play-off v nadstavbovej časti Extraligy už len jeden domáci zápas, ale za to veľmi atraktívny, keď k nám pricestuje líder z Prešova, ktorému sme uštedrili doteraz jedinú ligovú prehru v sezóne. Zopakujeme to?

Jilemnického jarná 25-ka

9. apríla, ZŠ Považská Teplá

Od ZŠ pri Považskej Teplej bude v nedeľu od 7:00 do 10:00 štart tradičnej turistickej akcie. Podujatie je zaradené aj do kalendára IVV (Internationaler Volkssportverband) Medzinárodnej organizácie pre ľudový šport. Od 11:00 je pripravený kultúrny program.

Inotaje

MG ART galéria

Výstava diel považskobystrického umelca Miloša Ráca potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 10. apríla. Na tejto výstave predstavuje abstraktné umenie v podobe 18 obrazov a 12 sôch. Pre držiteľa minuloročného prestížneho ocenenia Roma Spirit za rozvoj rómskej kultúry je to druhá výstava v rodnom meste, no zároveň prvá, na ktorej prezentuje takýto druh umenia.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Našimi objektívmi

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií členov občianskeho združenia Fotoklub Považie, ktorá potrvá do 17. apríla. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zlaté ruky

Kino Mier

V priestoroch kina Mier môžete v rovnakých časoch navštíviť aj výstavu prác členov Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska. Výstava potrvá až do 13. apríla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľkonočné inšpirácie v Považskej: Kde môžete vidieť podobne krásne kúsky? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM